Contador is nummer 1 in de Vuelta 2017

Alberto Contador rijdt zijn laatste wedstrijd met het rugnummer 1. Dat maakte de organisatie van de Vuelta dinsdag bekend. Het is volgens de organisatie een hommage voor zijn briljante carrière. Normaliter krijgt de winnaar van het jaar daarvoor het eerste rugnummer, maar Nairo Quintana ontbreekt op de voorlopige startlijst. 

Koersdirecteur Javier Guillén vindt het een grote eer voor zijn organisatie dat Contador de Vuelta uitkiest als de laatste race. "We zijn dankbaar voor alles wat hij heeft betekend voor de sport. Hij zal altijd deel blijven uitmaken van de wielergeschiedenis. 

De Vuelta van 2017 start op zaterdag 19 augustus met een ploegentijdrit in de Franse stad NČ‹mes, waarna de finish ruim drie weken later in Madrid is. Het parcours kenmerkt zich door negen aankomsten bergop, waarbij de befaamde Angliru op de een-na-laatste dag waarschijnlijk van grote beteenis zal zijn voor het klassement. Ook is er een aankomst in de Sierra Nevada met een klim van maar liefst 30 kilometer in het parcours opgenomen.