Wielernieuws

Tom Dumoulin kiest toch voor de Giro

publicatie: 11-01-2018

Het was al een tijdje bekend, maar nu citeerde de woordvoerder van het team het volgende in de Telegraaf: “Tom gaat naar de Giro voor het klassement, na de Giro d'Italia gaan we zijn prestaties analyseren en pas dan beslissen we of hij ook de Tour zal rijden.” Dumoulin onthulde dat hij zijn Grand Tour-doelen voor 2018 had besloten bij de presentatie van de Giro d’Italia route op 29 november, maar weigerde ze te onthullen voor de teampresentatie. Hij zei dat de beslissing over zijn Grand Tour-doelen gebaseerd was op logica.

“Ik ga waar ik denk dat ik de beste kans maak om te winnen,” vertelde hij destijds aan Cyclingnews. “Elke koers in Italië is verleidelijk voor mij, ik hou van het land, dus het is echt moeilijk om nee te zeggen tegen de Giro. "Het is een mooie koers, een goede mix van alles, maar het is niet perfect voor mij. Ik had graag meer tijdritkilometers gehad, maar ik kan de organisatoren van de race begrijpen, ze willen een spannende race waar iedereen kan winnen."

Dumoulin kan Chris Froome tegenkomen in de Giro, afhankelijk van de uitkomst van zijn Adverse Analytical Finding voor salbutamol. Ook Fabio Aru, Esteban Chaves, Simon Yates en Miguel Angel Lopez willen zich gaan richten op de Giro. Vorig jaar won Dumoulin de Giro nog voor Quintana en Nibali en claimde twee etappes op de weg naar de eindoverwinning.

BEAT Cycling club gaat nieuwe samenwerking aan

publicatie: 10-01-2018

BEAT Cycling Club is een samenwerking aangegaan met de specialistische centra van Van Loo & Veerhoek. De professionele wielerploegen van BEAT zullen hierdoor volledig worden ondersteund op het gebied van inspanningstesten, bikefittings en paramedische en revalidatiegeneeskundige zorg. 
 
BEAT Cycling Club werkt al vanaf september samen met Jacob Wijnstra, die de BEAT baanploeg begeleidt als fysiotherapeut tijdens en rondom de wedstrijden in aanloop naar het wereldkampioenschap baanwielrennen 2018 in Apeldoorn. Jacob is op dagelijkse basis werkzaam in het fysiotherapeutisch begeleiden van wielrenners, van recreatief niveau tot aan professionele renners. Dit doet hij vanuit Vélofysics, een praktijk onder de vlag van Van Loo & Veerhoek. Dankzij de uitbreiding van de samenwerking kunnen nu zowel de baanploeg als wegploeg van BEAT Cycling Club rekenen op deze professionele begeleiding.
 
Geert Broekhuizen, medeoprichter van BEAT Cycling Club, is blij met het technische partnerschap: “We zijn erg enthousiast over de expertise die Jacob Wijnstra al heeft toegevoegd op topsportniveau en breiden op deze manier zijn begeleiding graag uit naar onze beide professionele wielerploegen. Ook zetten we met Van Loo & Veerhoek een traject in gang om de vele ambitieuze fietsers binnen onze club van vergelijkbare begeleiding te voorzien.”

Sunweb komt met eigen anti-doping programma

publicatie: 08-01-2018

Tijdens de ploegpresentatie in Berlijn heeft Sunweb bekendgemaakt met een eigen antidopingprogramma te komen. Hoofdsponsor Sunweb investeert in het programma, dat samen met de Nederlandse Dopingautoriteit wordt opgezet. Van de mannenploeg, de vrouwenploeg en de beloftenploeg worden op eigen initiatief urine- en bloedtests geïmplementeerd en geanalyseerd. Dit komt bovenop de ‘normale’ onderzoeken, die de UCI laat doen door het onafhankelijke Cycling Anti-Doping Foundation.

“Het mooie van onze samenwerking met Sunweb is, is dat we vinden dat we de sport beter achter moeten laten dan toen we er instapten”, vertelt manager Iwan Spekenbrink aan de NOS. “Wij willen proberen doping uit te bannen”, zegt Spekenbrink. “De lat zo hoog leggen dat mensen het of niet meer gaan doen of gedetecteerd worden. En dan kan het zijn dat er een keer iemand positief test. Dat is heel jammer, maar het beschermt de positie van de renners die het goed bedoelen.”

Herman Ram was namens de Dopingautoriteit aanwezig bij de ploegpresentatie. Hij prijst Sunweb dat het deze stap zet en zich kwetsbaar opstelt. “We werken natuurlijk vaker samen met organisaties, bijvoorbeeld bij EK’en WK’s in eigen land. Maar dat een ploeg of team ons inhuurt is nieuw”, zegt hij tegen het ANP. “De ploeg bepaalt niet wanneer, waar en wie wordt getest. We hopen dat dit initiatief wordt overgenomen door andere stakeholders binnen de sport”, aldus Ram.

Schrijf je nu in

publicatie: 01-03-2017

VLS On Tour staat garant voor wielertochten op de meest mooie locaties in Nederland! Natuurlijk ontbrkeken de inmiddels traditionele tochten, zoals de start van het seizoen in Landgraaf ook in 2018 niet. Vanaf dit seizoen is er voor alle deelnemers gratis koffie bij de start. Daarnaast zorgen we voor goede bevoorrading, fietsreparatie onderweg, begeleiding door de motoren en verzorging (ook EHBO) tijdens de tocht. De startlocaties worden, in samenwerking met een aantal nieuwe sponsoren, in 2018 nog grootser opgezet.

Schrijf nu in voor de fantastische toertochten op de mooiste locaties van Nederland.