Toertocht Landgraaf

DE TOERTOCHTEN VAN VLS ON TOUR

VLS On Tour 2020 is een reeks van toertochten, georganiseerd door Wielerland.nl, op mooie locaties door heel Nederland. 

Natuurlijk ontbreken de inmiddels traditionele tochten, zoals de tocht van Landgraaf (de start van het seizoen op 28 maart 2020) niet. Ook de Promoot en Win actie, waarmee je prachtige prijzen kunt winnen, is dit seizoen weer helemaal terug. Komend jaar is er voor alle deelnemers gratis koffie bij de start. Daarnaast zorgen we voor goede bevoorrading, fietsreparatie onderweg, begeleiding door de motoren en verzorging (ook EHBO) tijdens de tocht. De startlocaties worden, in samenwerking met een aantal nieuwe sponsoren, in 2020 nog grootser opgezet.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste VLS on Tour nieuws? Schrijf je hier in voor de Wielerland nieuwsbrief.

Afstanden
 
Elke VLS On Tour  toertocht kent drie verschillende routes met drie verschillende afstanden: 60, 90, 120 kilometer. Als je aan meerdere toertochten deelneemt zit je niet vast aan een eerder gekozen afstand, dit kan uiteraard per tocht variëren. Afhankelijk van de gekozen afstand zijn er één of meerdere rustpunten in het parcours, waar je wordt voorzien van de nodige versnaperingen.
 
Startijden
 
De starttijden zijn voor elke VLS On Tour tocht hetzelfde.
 

Afstand 

Ophalen rugnummers   

Start toertocht

60 km toertocht  

vanaf 10.00 uur

vanaf 10.30 uur

90 km toertocht 

vanaf 09.30 uur

vanaf 10.00 uur

120 km toertocht

vanaf 08.00 uur

vanaf 09.00 uur

 
Uiterlijke binnenkomst 16.00 uur, de organisatie start met afbreken van de start/finish om 16.30 uur.
 
Rugnummers
 
Bij de start van elke toertocht ligt jouw persoonlijke rugnummer klaar bij de daarvoor aangegeven balie. Op vertoon van je deelnamebewijs (e-mail bevestiging betaling) ontvang je het rugnummer.
 
Kosten deelname
 
De kosten voor deelname (voorinschrijving) bedragen 20 euro per tocht bij voorinschrijving.
 
Veiligheid
 
De organisatie verzorgt in samenwerking met de EHBO diverse mobiele posten langs het parcours. Ook fietsen er een aantal EHBO-ers mee met de toertochten. Daarnaast werken wij uiteraard samen met de diverse hulpdiensten. Jouw veiligheid staat bij ons voorop.
 
Tips
  • naast de verkeersregelaars en "levende pijlen" worden de routes met bordjes aangegeven of met witte pijlen op het wegdek.
  • volg de instructies op van diverse verkeersregelaars en 'levende pijlen' op de route.
  • hou je aan de verkeersregels en hou rekening met andere weggebruikers. Je bent namelijk gewoon verkeersdeelnemer. 
  • rij op de fietspaden als dit wordt aangegeven.
  • rustpunten, toiletten, water en gevaarlijke punten in de route worden aangegeven met borden.
  • bij de rustpunten is er de gelegenheid tot het vullen van de bidons, ook verzorgen wij flesjes drinkwater. Tevens wordt er fruit uitgedeeld. Bij de rustpunten zijn ook mobiele toiletten en EHBO-posten aanwezig.
  • voor alle deelnemers, familie, fans en toeschouwers geldt: ruim je eigen afval op. Afval hoort niet op straat. Neem je eigen afval mee naar huis of gooi het in een afvalbak. Zo blijft het parcours voor iedereen schoon en veilig!
Bedrijfsdeelname
 
Bedrijven die met meerdere personen willen deelnemen aan VLS On Tour kunnen contact opnemen via toertocht@wielerland.nl Vanaf 10 deelnemers bestaan er voor bedrijven speciale marketing en communicatie mogelijkheden tijdens de toertochten.